گروه زیارتی ریحانه کربلا

اعمال روز عرفه

اعمال روز عرفه

روز عرفه از روزهای پرفضیلتی است که زمینه مناسبی برای بهره‌ گیری بهتر از برکات الهی است. انجام اعمال روز عرفه در این روز، سبب نزدیکی بیشتر به خداوند و به دست آوردن ثواب و خیر دنیا و آخرت بیشتر است. در این مطلب درباره ی فضیلت و اعمال روز عرفه برای شما مطالبی را ارائه کردیم. زنان بنی اسد نیز در بسیاری از مواقع در اعمال روز عرفه شرکت می‌کنند.

روز عرفه چه روزی است؟

همان طور که میدانید، روز عرفه، روز نهم ذی‌الحجه، از روزهای پرفضیلت سال است. روایات های زیادی داریم که این روز ویژه برای بخشایش گناه و استجابت دعا است. روز عرفه، یک روز قبل از عید قربان است. در روایات اعمالی برای این روز ذکر کردند که بافضیلت‌ترین آنها دعا و استغفار است. زیارت امام حسین(ع) و خواندن دعای عرفه نیز در این روز را بسیار سفارش کردند. بر اساس فقه شیعه کسانی که به حج رفتند باید از ظهر تا غروب شرعی این روز را در عرفات توقف کنند. سپس اعمالش را به جای آورند.

شیطان در این روز خوار و حقیرتر و در خشمگین ترین حالت خواهد بود. روایت است که امام سجاد(ع) در روز عرفه صدای نیازمندی را که از مردم کمک می ‌خواست شنید. جلو رفتند به او فرمودند: وای بر تو آیا از غیر خدا طلب کمک میکنی در این روز. در حالیکه در این روز برای بچه‌هایی که در شکم مادر هستند نیز فضل خدا شامل آن‌ها نیز میشود.

عرفات نام جایگاهی است که حاجیان در روز عرفه در آنجا توقف می‌کنند و به دعا و نیایش مشغول میشوند. پس از برگزاری نماز ظهر و عصر و انجام اعمال روز عرفه به مکه مکرمه برمیگردند. همچنین دلیل نامگذاری آن را چنین گفتند که جبرائیل (ع) مناسک حج را به ابراهیم آموزش میداد. وقتی که به عرفه رسید به او گفت «عرفت» و او جواب داد آری. به همین سبب به این نام خوانده شد. همچنین گفتند سبب آن این است که مردم از این جایگاه به گناه خود اعتراف میکنند. بعضی آن را جهت تحمل صبر و رنجی میدانند که برای رسیدن به آن باید تحمل کرد. زیرا یکی از معانی «عرف» صبر و شکیبایی و تحمل است.

 

اعمال روز عرفه تصویر سوم

دعای عرفه چیست؟

 

یکی از اعمال روز عرفه که سفارش کردند، زیارت امام حسین (ع) است. دعای عرفه، دعایی منسوب به امام حسین (ع) است که براساس روایات، آن حضرت در روز نهم ذی‌الحجه (روز عرفه) در صحرای عرفات خواندند. میگویند بر اساس برخی روایات، خواندن این دعا توسط امام حسین (ع)، مربوط به آخرین سفر حج ایشان نبوده است. دعای عرفه، شامل آموزه‌های عرفانی و عقیدتی است . افرادی که از فیض حضور در صحرای عرفات جا ماندند، در مکان های مذهبی شهر خود آن را قرائت می‌کنند.

اعمال روز عرفه

احیا و نماز و عبادت در شب عرفه

دعا در شب عرفه که گفتند مستجاب می‌شود

زیارت امام حسین (ع) در شب عرفه

غسل روز عرفه

روزه روز عرفه (اگر سبب ضعف و مانع از دعا و مناجات نشود)

قرائت دعای عرفه امام حسین ع (که بهتر است بعد از نماز عصر باشد)

قرائت دعای عرفه امام سجاد ع (که در صحیفه سجادیه موجود است)

زیارت امام حسین (ع) در روز عرفه

زیارت حضرت اباالفضل العباس (س) در روز عرفه

اعتراف و اقرار به گناهان

دو رکعت نماز که در رکعت اوّل بعد از حمد، سوره توحید و در رکعت دوم بعد از حمد، سوره کافرون بخوانید.

سپس چهار رکعت نماز که در هر رکعت بعد از حمد،پنجاه مرتبه سوره توحید. (این نماز در واقع همان نماز حضرت امیرالمؤمنین ع است.)

اعمال روز عرفه تصویر چهارم

 

دعای عرفه را کجا بخوانیم؟

در مورد دعای عرفه سفارش کردند که در این روز حضور در صحرای عرفات یا در سرزمین کربلا و زیارت امام حسین ع بهتر است. البته خواندن دعای مشهور امام حسین در روز عرفه یا دعای امام سجاد در این روز هم فضیلت خاص خود را دارد. کسی که نتوانست این روز در حج یا کربلا باشد، در شهر و محل زندگی خودش، می‌تواند اعمال روز عرفه مانند دعای روز عرفه را بخواند. و از این روز مبارک بهره مند شود.

اعمال روز عرفه تصویر پنجم

 

رزرو تور کربلا با هتل های وی ای پی از اینجا.

آیا با منزل امیرالمومنین(ع) در شهر نجف آشنا هستید؟ کلیک کنید.

Rate this post
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن