گروه زیارتی ریحانه کربلا

مرقد کمیل بن زیاد نخعی

مرقد کمیل بن زیاد نخعی

قطعا همه ما با دعای کمیل آشنا هستیم و شب های جمعه آن را خوانده ایم. کمیل بن زیاد از اصحاب خاص امیرالمومنین (ع) بود که امام بسیاری از مسائل را با او در میان می‌گذاشتند.

روایات و دعاهای بسیاری از آن حضرت نقل می‌کند که معروف ترین آنها دعای کمیل می‌باشد. کمیل بن زیاد از اولین کسانی بود که برای خلع عثمان دعا کرد و با علی (ع) بیعت کرد.

او از بزرگان تابعین و یکی از هشت عابد و زاهد معروف کوفه در زمان خودش بوده است.

پس از شهادت امیرالمومنین (ع)، کمیل از یاران امام حسن مجتبی (ع) بود، ولی در زمان شهادت امام حسن (ع)، در مدینه حضور نداشت. ایشان  بعدها در زمان امام حسین (ع) دستگیر شد و تا یک روز بعد از واقعه عاشورا در زندان عبیدالله بن زیاد بود. سرانجام کمیل در سال 82 قمری، (در هفتاد یا نود سالگی)، به دست حجاج بن یوسف که به دشمنی با اهل‌بیت (ع) مشهور بود، به شهادت رسید. پس از شهادتش، او را در سرزمین ثویّه دفن کردند و بعدها بر روی مقبره او حرم باشکوهی را ساختند. ساختمان مرقد کمیل را به تازگى بازسازى نموده اند و گستردگی زیادی دارد.

محل مرقد

مرقد کمیل بن زیاد نخعی

مرقد مطهر کمیل بن زیاد در مسیر راه نجف به سمت کوفه در منطقه ثویّه (حیّ الحنّانه) در نزدیکی مسجد حنّانه قرار دارد.

لوکیشن گوگل مپ مرقد کمیل بن زیاد نخعی را ازینجا ببینید. مرقد کمیل یک گنبد فیروزه ای رنگ دارد. مکان او شامل یک حیاط بسیار بزرگ و با صفاست که در گوشه ای از این حیاط تاب و سرسره ای جهت بازی کودکان و سرگرم شدن آنها قرار دارد. بعد از بالا رفتن از پله ها به شبستان حرم کمیل میرسید که ضریح مرقد مبارک ایشان در وسط آن قرار دارد.

کمیل شخصیت بزرگ بود و در میان شیعیان محبوبیت زیادی دارد، از این رو همه روزه زایرین زیادی برای زیارت حرم او میروند. تعدادی از علما و بزرگان دین، باتوجه به حدیثی که از امیرالمومنین (ع) درباره وادی السلام سؤال شد و ایشان فرمودند: پشت کوفه را شامل می‌شود، در کنار مزار کمیل بن زیاد دفن شده‌اند که از این میان می‌توان به شیخ احمد وائلی خطیب معروف، شهید شیخ مهدی عطار از مجاهدان عراقی، آیت‌الله مامقانی از علمای قم، آیت‌الله سیدمحمدتقی اردبیلی داماد آیت‌الله شاهرودی و آیت‌الله سعیدی قوچانی از اساتید حوزه علمیه قم را اشاره کرد.

دعای معروف کمیل که به دعای خضر نیز شناخته می‌شود، از ادعیه بسیار زیبا و پرفضیلت، با مضامین بالای عرفانی است. خواندن دعای کمیل در شب های جمعه و  شب‌های نیمه شعبان هر سال بسیار فضیلت دارد. اگر علاقه‌ دارید در مورد فلسفه وجودی واقعه عاشورا و قیام امام حسین بدانید  ازین مطلب استفاده فرمائید.

 

Rate this post
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن