گروه زیارتی ریحانه کربلا

مقالات علمی معتبر کربلا

چرا قیام امام حسین مهم است؟ اساساً چرا حسین  در جنگی که میدانست پیرو میدان نیست شرکت کرد؟ چرا با وجود فشارهای یزید ملعون حاضر به مذاکره نشد؟ هدف اصلی حسین از قیام آن طور که در وصیتش به محمد بن حَنَفیّه آمده است بازگرداندن جامعه اسلامی به مسیر درست و مبارزه با انحرافات بوده است. با این حال تشکیل حکومت، حفظ جان و خودداری از بیعت با یزید از دیگر اهداف وی شمرده شده است.

برخی از محققان علت اصلی قیام امام حسین را انحراف جامعه از باورهای اخلاقی اسلام دانسته ‌اند. زیرا در دوره امویان، ارزش‌های جاهلی و قبیله‌ای در پی به دست آوردن قدرت و نیز اختلافات قبیله‌ای به‌خصوص اختلاف بنی‌هاشم و بنی‌امیه دوباره قوت گرفته بود. همچنین شناساندن یزید از سوی معاویه به عنوان خلیفه مسلمین و اصرار کردن یزید برای بیعت گرفتن از امام حسین از دیگر علل و زمینه‌های این قیام بود. امام حسین یزید را شایسته خلیفه بودن نمی‌دانست و معرفی او به عنوان خلیفه را برخلاف صلح ‌نامه امام حسن با معاویه می‎‌دانست چراکه در صلح ‌نامه آمده بود که معاویه حق تعیین جانشین برای خود را ندارد.

فلسقه واقعه عاشورا و قیام امام حسین علیه السلام آنقدر بزرگ و وسیع است که قابل وصل در چند مقاله نیست. اما ما سعی کردیم با یافتن مقالات علمی معتبر اندکی در فهم فسلفه واقعی عاشورا تاثیر گذار باشیم. قیام امام حسین با لبان تشنه در ایام محرم و صفر هر سال به ما درس آزادگی و دینداری می‌دهد. شیعیان هر ساله یاد او را گرامی می‌دارند. اما این کافی نیست. شناخت سیره اهل بیت و فلسفه وجود این قیام برا هر مسلمانی واجب است و الا شکی نیست که کل یوم عاشورا و کل عرض کربلا…

قیام امام حسین و مقالات مرتبط با کربلا

بررسی و توصیف حوادث کربلا در اشعار اهلی شیرازی
علیرضا نبی لو
فصلنامه شیعه شناسی – پاییز 88

اربعین امام حسین و مارجرای بازگشت اهل بیت ایشان به کربلا
محمد سالم محسنی 
فصلنامه شیعه شناسی – بهار 1401

تصحیح چند اشتباه تاریخی رجال شناسان درباره شهیدان کربلا
ابراهیم صالحی نجف آبادی
نشریه تاریح اسلام در آیین پژوهش – تابستان 1388

پاره های اسلام شناسی (مطالعاتی درباره واقعه کربلا)

محمد حسین رفیعی

نشریه آیین پژوهش – آذر و دی  1395

معماری کربلا در گذر تاریخ
دکتر رئوف انصاری
فصل نامه فرهنگ زیارت – تابستان 1394

مسئولیت یزید در واقعه کربلا و شهادت امام حسین

عبدالرحیم قنوات
فصلنامه پژوهش های تاریخی – تابستان 1396

بررسی عاشورا و سالار شهیدان در دیوان نیر تبریزی

محمد فولادی 
فصلنامه زبان و فرهنگ ملل -پاییز و زمستان 1400

Rate this page
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن