گروه زیارتی ریحانه کربلا

دور کوریگالزو

دور کوریگالزو، معبدی اسرارآمیز در عراق

بغداد پایتخت و بزرگ‌ترین شهر عراق، جذاب‌تر از آن چیزی است که در ذهن شما می‌گذرد. بغداد با قدمت بسیار طولانی‌اش حکومت‌ها و مردمان زیادی را به خود دیده است.  هر کدام از آن‌ها اثری بر تار و پود این شهر به‌جا گذاشته‌اند که یکی از آنها زیگورات دور کوریگالزو  در بغداد است.

کشور عراق، این نیایشگاه عجیب باستانی را در دل خود دارد. برج دور کوریگالزو، در حدود ۳۰ کیلومتری غرب مرکز بغداد و در نزدیکی فرورفتگی عقرقوف قرار دارد.

این زیگورات عظیم‌الجثه که در دل ماسه‌های کویری نزدیک رودخانه‌ی فرات قرار دارد، در نگاه اول شبیه به یک تپه است. اما در واقع یک بنای خشتی است که قدمت آن به 3500 سال قبل میرسد.

زیگورات‌ها در تمدن‌های باستانی آسیای غربی بنا شدند و به عنوان نیایشگاهی برای خدایان مورد استفاده قرار گرفت. چیزی که امروز از این بنا باقی مانده مرکز آن است؛ بقیه‌ی سازه همراه با شهر باستانی دور کوریگالزو در قرن 12 قبل از میلاد مسیح از بین رفته است. دور کوریگالزو در اوایل قرن 14 قبل از میلاد مسیح توسط پادشاه کوریگالزو که از سلسله‌ی کاسیان بود بنا شد. این شهر ۴۰۰ سال پی در پی پایتخت کاسیان بود یعنی طولانی‌ترین زمانی که یک قوم در تاریخ بابل حکومت کرده‌اند. زیگورات دور کوریگالزو عراق برای ادای احترام به خدای بزرگ بابلی ها، انلیل بنا شد و بزرگترین سازه این شهر محسوب می‌شود.

عدم مرمت کاری

زیگورات امروز بسیار مستهلک و در حال حاضر هم امکان سقوط دارد. اما همچنان پابرجاست. با این وجود، این فرسایش زیگورات همان چیزی است که این بنا را برای تاریخدان‌ها به سازه‌ای بسیار ارزشمند تبدیل کرده است. در واقع فرسایش ابن برج باعث شد تا اطلاعات مربوط به علم معماری آن دوره، بیش از دیگر بناهای تاریخی آن منطقه، از زیگورات قابل استخراج باشد و به تکامل مستندات آن دوره کمک کند.

این بنا در اوایل قرن نوزدهم کشف و بخش زیرین آن در سال 1940 حفاری شد. اولین طبقه‌ی آن نیز در دهه‌ی 70 میلادی توسط دولت صدام ترمیم شد.

برای دیدن لینک گوگل مپ دور کوریگالزو اینجا را کلیک کنید.

تصاویری از زیگورات:

دور کوریگالزو

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن