گروه زیارتی ریحانه کربلا

میثم بن یحیی اسدی کوفی

میثم بن یحیی اسدی کوفی ملقب به میثم تمار، کنیه‌اش ابوسالم و از اصحاب امیرالمومنین، امام حسن و امام حسین بودند. میگویند میثم تمار غلام یک زن از قبیله بنی اسد بود.

امام علی(ع) ایشان را از این زن خرید و او را آزاد کرد. آن حضرت از او پرسیدند: نام تو چیست؟ گفت:سالم . امام فرمود: «پیامبر (ص) به من خبر دادند که پدرت، در عجم(زبان فارسی)، نام تو را میثم گذاشت. میثم گفت: خداوند، رسول خدا (ص) و امیرمؤمنان (ع) راست گفتند. نام من، میثم است.

آن گاه امیرالمومنین فرمودند: اسمت را حفظ کن و کنیه خود را ابوسالم قرار بده و میثم نیز همین کار را انجام داد. از آنجایی که میثم به شغل خرمافروشّی مشغول بود، به او لقب «تَمّار» (خرمافروش)، را نسبت دادند.

میثم از یاران خاص و نزدیک امیرمؤمنین (ع) و همچنین از اصحاب امام حسین (ع)، است. او در کوفه از همراهان و ملازمان امیرمؤمنین (ع) در اوقات خلوت آن حضرت بود. حضرت علی (ع) چندین بار، خبر شهادت میثم تمار را به او داد. میثم تمار در آخرین سال زندگی خود، به حج سفر کرد. وی زمانیکه کوفه بازگشت، به دستور عبیدالله بن زیاد، به دار آویختندش و به شهادت رسید.

شهادت میثم

امام علی میثم را از چگونگی شهادتش، قاتل وی و آویخته‌ شدنش به درخت نخلی که آن را آویزان می کنند به او نشان داد. وی به او بشارت داد که پاداش مقاومت او در برابر خواسته ی ابن زیاد آنست که آخرت، کناراو در درجه‌ای شایسته خواهد بود.

می گویند میثم کنار آن درخت نماز می خواند، با آن سخن می‌ گفت و حتی آن را آبیاری می کرد تا خوب رشد کند. میثم که خبر شهادتش را از زبان علی (ع) شنید، برای دیگران تعریف می‌ کرد. طبق یکی از روایات، او و حبیب بن مظاهر در میان جمعی، خبر شهادت را بیان کردند. اما حاضران، آنان را تکذیب کردند و مورد تمسخرشان قرار دادند.

آگاهی میثم از شهادتش یه حدی بودکه وقتی او را صلیب بردند، کسی به او گفت ای میثم می توانستی کاری بکنی که گرفتار نشوی. میثم در پاسخش گفت: به خدا سوگند که این درخت خرمایی که مرا بر آن می‌ آویزند جز برای من رشد ندارد. من نیز جز برای چنین روزی خود را آماده نساختم.

مقبره میثم تمار

مقبره میثم بن یحیی اسدی کوفی یکی از مکانهای دینی و زیارتی در نجف اشرف است. مرقد ایشان در شهر کوفه و در فاصله 500 متری غربِ مسجد کوفه و خانه منسوب به امیرالمومنین(ع) قرار دارد. همچنین در حدود ۸ کیلومتر تا حرم حضرت امیرمومنین (ع) فاصله دارد.

برای خواندن مقالات بیشتر ازینجا اقدام کنید.

 

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن